$ 130 millioner Bitcoin lengter likvidert på BitMEX ettersom prisen gled under $ 10 500

Prisnedgangen på Bitcoin (BTC) sett på torsdag har utløst en kaskade av tvungen avvikling på derivatbørser som BitMEX og Bitfninex. Amerikanske aksjer har også slått til, og markedene har hatt den dårligste utviklingen siden juni.

Bitcoin Long Bloodbath når BTC-prisen faller til $ 10 700

I følge data fra kryptoderivatanalyseplattformen Datamish, ble rundt $ 131 millioner i Bitcoin Longs på BitMEX-børsen avviklet, etter Bitcoins stup til under $ 10 500.

Som tidligere rapportert av CryptoPotato , kastet Bitcoin prisen $ 1500 på 48 timer, med prisen på Ethereum og andre altcoins også nosediving. Slik var omfanget av torsdagens prisulykke at den totale markedsverdien for kryptovaluta er nede med over 40 milliarder dollar.

Bortsett fra at Bitcoin Era lange handelsmenn led som følge av BTCs prisnedgang, led handelsmenn med lange posisjoner på Bitfinex også betydelige avviklinger. Cirka $ 1,47 millioner Bitcoin-lengder ble også avviklet på veteran kryptobørs.

Tvunget avvikling av kryptolonger og shorts er et vanlig trekk ved markedet, med handelsmenn som ofte inngår overleveraged spill. Dermed kan dager med betydelige prisbevegelser fange slike handelsmenn uforvarende, noe som fører til en kaskade av tvungne avviklinger med disse posisjonene under vann.

Før torsdagens prisfall, forsøkte Bitcoin å holde seg over prisnivået på $ 12.000. Faktisk ble flere fremskritt over dette prisbåndet møtt med raske reverseringer

Midt i økende amerikansk jobbfrykt har aksjemarkedet sett enorme salg med S&P og Dow ned med henholdsvis 3,5% og 800 poeng. Denne panikken i aksjemarkedet ser ut til å speiles i kryptorommet som fører til torsdagens kursfall.

Imidlertid kan Bitcoin se en rask utvinning basert på ytelsen til gull. Med BTC tett sammen med gull de siste månedene, kunne den topprangerte kryptoen etter markedsverdi se en plutselig sprett til oppsiden.

Det ser ut til at Bitcoin-futureshandlere kan dele den samme følelsen å dømme ut fra den fortsatt overveldende andelen lange posisjoner til tross for torsdagens hendelser. I skrivende stund er antallet Bitcoin-innsatser fortsatt tre ganger mer enn tallene for korte posisjoner.