Binance’s BUSD Stablecoin Op weg naar Flow Blockchain

BUSD sluit zich aan bij USD Coin op Dapper Labs‘ Flow, wat de blokketen aantrekkelijker zou kunnen maken voor DeFi devs.

In het kort

  • De Binance-backed BUSD stalcoin wordt toegevoegd aan de Flow blockchain.
  • Ontwikkelaars zullen in staat zijn om BUSD te gebruiken binnen Flow dapps op een toestemmingloze manier.
  • Flow creator Dapper Labs is de ontwikkelaar van CryptoKitties en NBA Top Shot.

Voor de tweede keer deze week heeft CryptoKitties ontwikkelaar Dapper Labs een samenwerking aangekondigd tussen haar Flow blockchain en een stablecoin, dit keer door een deal te sluiten met cryptocurrency exchange Binance om BUSD naar Flow te brengen.

Op dinsdag onthulde Dapper een samenwerking met Circle om USD Coin (USDC) te gebruiken voor de afwikkeling van debet- en creditcardbetalingen voor aankopen die op Flow worden gedaan. Hoewel net aangekondigd deze week, die alliantie begon tijdens de gesloten bèta van officieel gelicentieerde collectibles spel NBA Top Shot, die al heeft gepost op $2 miljoen aan inkomsten sinds juni.

Terwijl Dapper Labs het best bekend is als de ontwikkelaar van de bovengenoemde projecten, samen met de komende Dr. Seuss en Ultimate Fighting Championship blockchain collectibles ervaringen, lijkt dit partnerschap met Bitcoin Era speciaal ontworpen om de uitbreiding van de Flow blockchain te helpen.

Volgens een release zullen Flow-ontwikkelaars in staat zijn om de BUSD-stabiliteitskooi te integreren in decentrale apps op een manier zonder toestemming. BUSD wordt 1:1 gesteund door de Amerikaanse dollar. Het is een van de weinige munten die de goedkeuring van het Ministerie van Financiën van New York hebben gekregen. De eerder genoemde USDC-ondersteuning van Flow is niet zo diepgaand als die stablecoin die nog steeds op Ethereum en Algorand draait.

Dapper Labs mag dan wel geassocieerd zijn met gaming en entertainment, maar de BUSD-integratie zou van Flow ook een ideale optie kunnen maken voor decentrale financiële (DeFi)-toepassingen. De release van het bedrijf noemt mogelijkheden als derivaten, leningen op onderpand en verzekeringsproducten.

Wij geloven dat gedecentraliseerd entertainment en games een leidende rol zullen spelen in het versnellen van crypto adoptie,“ zei Bitcoin Lifestyle Chief Compliance Officer Samuel Lim in een release. „Onze samenwerking met Flow en Dapper’s track record zal BUSD in handen van miljoenen consumenten brengen. We zullen niet stoppen met innoveren als we de fintech-infrastructuur voor morgen willen bouwen.

Volgens CoinGecko is BUSD de vijfde grootste stabiele munt in termen van marktkapitalisatie, met 392,3 miljoen dollar. Het loopt echter dramatisch achter op de top stablecoin, Tether’s USDT, die een marktkapitalisatie van $15 miljard heeft (USD Coin is #2 bij $2,1 miljard).

Uitbreiding naar Flow zal BUSD openstellen voor extra gebruikers, maar we zullen zien of het genoeg is om Tether’s immense voorsprong boven op de stablecoin-grafieken weg te werken.