Här är vad en analytiker hävdar har „kamouflerat“ Bitcoins Bull-trend

Bitcoin har fastnat i makrouppgången sedan mars, trots att kryptovalutan står inför ett enormt försäljningspress under den senaste månaden som har lett ner det från 12.400 dollar.

Som för sent har kryptan bevittnat flera pågående händelser som har skapat viss turbulens, även om tjurar har hindrat den från att se någon betydande nackdel. BTC: s stabilitet inför flera björnfavoriserande utvecklingar är ett positivt tecken, vilket tyder på att uppåtriktning kan vara överhängande i framtiden.

Trots den stallande uppåtgående trenden noterar en analytiker att Bitcoin Future fortfarande fastnar i samma tjurtrend som först började när den publicerade en “v-formad” återhämtning på sina låga priser på 3 800 dollar.

Han tror att en specifik faktor har „kamouflerat“ kryptovalutans tekniska styrka, men detta kanske inte längre är en undertryckande faktor för Bitcoin framöver.

Bitcoin konsoliderar när tjurar och björnar förblir låsta

I skrivande stund handlas Bitcoin marginellt upp till sitt nuvarande pris på 10 600 USD. Detta markerar en anmärkningsvärd uppgång från de senaste nedgångarna på under $ 10 400 som sattes till följd av rädsla kring CFTC: s anklagelser mot BitMEX-grundarna.

När nyheten gick ut om dessa avgifter sågs Bitcoins pris en massiv nedgång som skickade det från över 10 900 dollar till lägsta priser på 10 400 dollar.Under tiden sedan har priset handlats högre, med den ganska begränsade räckvidden för denna försäljning som pekar på betydande styrka.

Många analytiker har noterat att nyheter som detta skulle ha skapat en betydande försäljning under tidigare år. Tillgångens härdade svar på de här nyheterna pekar på en mognad marknad.

Här är vad som har stoppat BTC från att utvidga sin Bull-trend

Willy Woo – en framträdande analytiker inom kedjan – förklarade i en nyligen tweet att BitMEX-handlare har stoppat Bitcoins uppgång från att blomstra på grund av de vilda prissvängningarna de skapar.

”Kapitulation hände förra året till $ 3 000, vi har varit på en tjurmarknad sedan dess, det har bara kamouflerats av BitMEX-handlare med de vilda svängningarna de skapar. $ 4k -> $ 14k var mor till alla pressningar, det tog ett tag att återgå till organisk värdering. ”

Nu när BitMEX – och marginalhandelsplattformar i allmänhet – ser en massflykt från användare som fruktar en lagstiftning, kan detta inte längre vara en faktor som hindrar kryptomarknadens tillväxt.